Zonnepanelen Oostknollendam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Oostknollendam? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en fiscaal aantrekkelijk. Met behulp van krachtige zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van onze vergelijker doorzoek jij praktische gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Oostknollendam!

zonnepanelen installateur 1534
 • Lagere maandlasten.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1534
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oostknollendam april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.wormerland.nl doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Wormerland. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €700,00. Daarbij kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Wormerland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Oostknollendam
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Oostknollendam kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten met een interessante rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Op dat moment kan je de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4950), dan is het belastingvoordeel al €1039,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,09

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer een half miljoen woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Oostknollendam komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 2960 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €666 (prijspeil april 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Oostknollendam kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117406€3475 – €4425€380
2296012€5100 – €5675€600
3328016€5975 – €6050€750
4380016€6475 – €6600€940
5464019€6925 – €7275€960
6490022€7425 – €8100€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Oostknollendam achterhaal je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oostknollendam is 2960 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1975 kWh zijn dat er circa 7, voor 2825 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3825 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de consumenten installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Oostknollendam?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oostknollendam

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Oostknollendam vergelijken? D.m.v. onze stappenplan vergelijk je in korte tijd een uitmuntende specialist in de regio. Tal van adviseurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Omschrijf de aard van de woning. Het soort dak (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn cruciaal. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Oostknollendam.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend zenden zij de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de omgeving. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar kijk goed naar relevante keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €25,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Wormerland.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Oostknollendam op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Is het stroom van panelen in de buurt (Wormer, Wijdewormer, Jisp)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 1534).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!