Zonnepanelen Jisp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Jisp? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Met de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Door de dalende verkoopprijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker check je actuele info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Jisp!

zonnepanelen installateur 1546
 • Snelle terugverdientijd.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1546
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Jisp april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.wormerland.nl check jij de spelregels in de gemeente Wormerland. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €800,00. Voorts bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Wormerland kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Jisp
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Jisp zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie kan jij de aankoop BTW indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5050), dan is het voordeel al €1060,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je de reguliere stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,045 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 700.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Jisp fluctueren tussen de €4200 en €5900 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor pakweg 3000 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €675 (onkosten april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Jisp bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht vind jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120207€3550 – €4475€390
2288011€5200 – €5775€625
3335014€5925 – €6175€875
4412018€6475 – €6775€920
5461019€6925 – €7275€1000
6486023€7600 – €7825€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Vanwege de zonnepanelencheck Jisp achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Jisp bedraagt 2960 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3925 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee klanten bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook vind je dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Jisp?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-jisp

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Jisp vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vergelijk jij moeiteloos een erkende vakspecialist in je woonplaats. Verschillende specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de installatiekosten. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Specificeer duidelijk het huis. Het genre dak (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Jisp.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit de regio. Er is meer dan alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €30,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Wormerland.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Jisp op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit een lokaal project (Wormer, Wijdewormer, Jisp)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 1546).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!