Zonnepanelen Wijdewormer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Wijdewormer? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Door innovatieve zonnepanelen wek je je eigen zonne-energie op. Wegens de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? D.m.v. zonnepanelenrevolutie.nl lees jij actuele raadgeving die helpen bij zonnepanelen kopen in Wijdewormer!

zonnepanelen installateur 1456
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1456
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wijdewormer juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.wormerland.nl tref jij de spelregels in de gemeente Wormerland. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Wormerland zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Wijdewormer
Direct zonnepanelen bestellen? In Wijdewormer zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5650), dan is het belastingvoordeel al €1186,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,03 en €0,095

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Plusminus 550.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Wijdewormer fluctueren tussen de €5100 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op pakweg 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €612 (prijspeil juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Wijdewormer kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119208€3525 – €4475€440
2287011€5100 – €5875€525
3333016€6075 – €6275€800
4393017€6400 – €6625€920
5453020€7000 – €7125€1030
6484022€7600 – €8000€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door de zonnepanelencheck Wijdewormer tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wijdewormer is 2960 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 11 panelen van 295 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1950 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3925 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde bewoners kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Overigens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Wijdewormer?

Tijdens de montage van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wijdewormer

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Wijdewormer vergelijken? D.m.v. onderstaande tips heb jij moeiteloos een uitmuntende vakspecialist in jouw streek. Een aantal installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de kosten. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn daarin van belang. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Wijdewormer.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Daardoor komen we erachter hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit de regio. Er is meer dan alleen de laagste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (denk aan IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €17,50 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Wormerland.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Wijdewormer op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wormer, Wijdewormer, Jisp)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 1456).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!