Zonnepanelen Leur kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Leur? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Dankzij innovatieve zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met behulp van deze pagina tref je accurate gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Leur!

zonnepanelen installateur 6615
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Groene investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6615
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Leur mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.wijchen.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Wijchen. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Wijchen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Leur
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Leur zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Deze groene leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een krediet kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5050), dan is het belastingvoordeel al €1060,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,045 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 500.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Leur schommelen tussen de €5200 en €6000 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op pak ‘m beet 2700 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €607,5 (vergoeding mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Leur kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119008€3575 – €4350€380
2299013€5275 – €5625€525
3332016€6050 – €6100€750
4395016€6425 – €6825€890
5439020€7100 – €7125€1020
6486023€7575 – €7875€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Leur tref je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leur bedraagt 3140 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1975 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook vinden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Leur?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-leur

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Leur vergelijken? Door de uitleg die hierna komt vind jij binnen enkele minuten een deskundige vakspecialist in de buurt. De meeste specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Verduidelijk het soort huis. Het soort woning (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Leur.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en het emailadres. Dan is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Bij de laatste stap verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €25,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Wijchen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Leur op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Wijchen buitengebied, Wijchen kern, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Alverna)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 6615).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!