Zonnepanelen Heumen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Heumen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Aan de hand van onze tool tref jij omvangrijke tips over zonnepanelen kopen in Heumen!

zonnepanelen installateur 6582
 • Lagere maandlasten.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieGelderland
GemeenteHeumen
Postcode6582
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Heumen juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.heumen.nl bekijk jij de spelregels in de gemeente Heumen. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Daarbij kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Heumen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Heumen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Heumen kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens met een interessante rente een krediet kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan mag iedereen de BTW van de aankoop terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4825), dan bedraagt dit al €1013,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,09

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa 750.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Heumen zitten vaak tussen de €5300 en €5800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert grofweg 2910 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €654,75 (tarief juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Heumen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119706€3675 – €4225€380
2279012€5150 – €5625€675
3356016€5900 – €6050€800
4420018€6375 – €6600€910
5438020€6975 – €7250€1020
6495023€7400 – €7950€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Heumen ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Heumen is 3210 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1975 kWh gaat het om 7, voor 2850 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Bijna alle mensen bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Heumen?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-heumen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Heumen vergelijken? Via het advies hieronder kies je in korte tijd een erkende vakspecialist in je postcodegebied. Een aantal specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf het soort huis. Het genre woning (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Heumen.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan naam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten wij hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgen er offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijv. CE-keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €17,50 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Heumen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Heumen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Is dit stroom van panelen in de buurt (Heumen, Overasselt)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 6582).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente