Zonnepanelen Batenburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Batenburg? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Aan de hand van een zonnepanelen-installatie wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de lagere prijs van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl lees jij samengestelde adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Batenburg!

zonnepanelen installateur 6634
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Duurzame investering.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Lange levensduur.

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6634
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Batenburg mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.wijchen.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Wijchen. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit scheelt je zo €700,00. Daarbij noemen we de prima salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Wijchen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • D.m.v. de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Batenburg
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Batenburg bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5300), dan profiteer je al van een korting van €1113. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 750.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Batenburg liggen tussen de €4700 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 2800 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Engie of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €630 (vergoeding mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Batenburg kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119207€3475 – €4300€380
2278013€5300 – €5625€575
3350015€5975 – €6275€800
4394017€6525 – €6725€910
5448019€6975 – €7225€1020
6502023€7550 – €7875€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het conformeert aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Batenburg vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Batenburg bedraagt 3140 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee investeerders installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Batenburg?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-batenburg

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Batenburg vergelijken? Via het advies hieronder vind je in korte tijd een deskundige aanbieder in de regio. De meeste adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. Het type dak (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Batenburg.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar is het helder hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Als laatste verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de aantrekkelijkste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (zoals ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €20,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Wijchen.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als ZonnepanelenDelen. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Batenburg op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijchen buitengebied, Wijchen kern, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Alverna)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 6634).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!