Zonnepanelen Bergharen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Bergharen? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels deze website doorzoek je accurate details die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Bergharen!

zonnepanelen installateur 6617
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6617
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bergharen mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.wijchen.nl bekijk je de spelregels in de gemeente Wijchen. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Wijchen zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Bergharen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Bergharen zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan men de aankoop BTW terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5100), dan bedraagt dit al €1071. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,04 en €0,10

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 700.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (mei 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Bergharen variëren tussen de €5400 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor zo’n 2720 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €612 (prijspeil mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Bergharen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder ontdek je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118808€3425 – €4300€400
2274011€5300 – €5750€575
3356015€6075 – €6250€825
4420018€6375 – €6625€880
5465020€7100 – €7150€970
6499023€7475 – €8050€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Bergharen bekijk je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bergharen is 3140 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 11 pv-panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3925 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de investeerders bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Bergharen?

Voor het plaatsen van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bergharen

Interessante installaties:


Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Bergharen vergelijken? D.m.v. onze stappenplan kies je in een zeer korte periode een betrouwbare installateur in je woonplaats. Sommige aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op het tarief. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf zo concreet mogelijk de woning. Het type huis (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Bergharen.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en als laatste het e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daarna zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van adviseurs die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar certificering (zoals TÜV keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die grond of een dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €30,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Wijchen.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bergharen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het zonnestroom uit de buurt (Wijchen buitengebied, Wijchen kern, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Alverna)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De eis is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 6617).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!