Zonnepanelen Hernen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Hernen? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door zonnepanelen bij je huis kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Mede door de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Geholpen door de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je accurate gegevens over zonnepanelen kopen in Hernen!

zonnepanelen installateur 6616
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6616
Netnummer0487 (+31487)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hernen mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.wijchen.nl tref jij hoe het ervoor staat in de gemeente Wijchen. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Wijchen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Hernen
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Hernen kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens extra goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan men de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5075), dan is het belastingvoordeel al €1065,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit heet ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,03 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 600.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Hernen zitten vaak tussen de €4700 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in ongeveer 2710 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Qurrent betaal je daarvoor zo’n €609,75 (vergoeding mei 2024). Met goedkope zonnepanelen in Hernen bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder lees je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117808€3700 – €4500€440
2283012€5225 – €5850€575
3327014€6000 – €6250€725
4406017€6550 – €6625€930
5448020€7100 – €7300€990
6495022€7700 – €7900€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Hernen bekijk jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hernen bedraagt 3140 kWh. Hiervoor heb je nodig grofweg 11 panelen van 285 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen passend, voor 1875 kWh gaan we uit van 8, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3900 kWh gaat het om 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De meeste woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Hernen?

Voor het laten leggen van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hernen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Hernen vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs vind je snel en eenvoudig een deskundige installateur in jouw omgeving. Het merendeel van de monteurs hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het genre dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk aantrekkelijk zonnepanelen advies in Hernen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), telefoonnummer en e-mailadres. Dan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daarna verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de omgeving. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar wees scherp op certificering (zoals bijv. TÜV keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien nogal wat bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €35,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Wijchen.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hernen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een regionaal project (Wijchen buitengebied, Wijchen kern, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Alverna)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 6616).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!