Zonnepanelen Niftrik kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Niftrik? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en je kunt er geld mee verdienen. Middels zonnepanelen gericht op het zuiden wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met deze website tref jij omvangrijke aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Niftrik!

zonnepanelen installateur 6606
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Milieubewuste keuze.
 • Los van de energieleverancier.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6606
Netnummer0486 (+31486)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Niftrik mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.wijchen.nl lees jij hoe het ervoor staat in de gemeente Wijchen. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Wijchen kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Niftrik
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Niftrik kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Deze groene leningen waarmee huishoudens erg goedkoop een lening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4950), dan profiteer je al van een korting van €1039,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,045 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 550.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Niftrik zitten vaak tussen de €4700 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa grofweg 3070 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €690,75 (tarief mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Niftrik kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht tref je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120008€3400 – €4200€380
2283013€5125 – €5650€675
3350014€5950 – €6275€725
4393018€6450 – €6700€910
5454020€6975 – €7300€980
6484023€7550 – €7825€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Niftrik tref jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Niftrik bedraagt 3140 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1975 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee woningbezitters kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Niftrik?

Tijdens de montage van zonnepanelen op een woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-niftrik

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Niftrik vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs zoek jij binnen enkele minuten een deskundige installateur in jouw omgeving. Verscheidene bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer de karakteristieken van het huis. Het type dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Niftrik.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Vervolgens versturen ze de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar check ook op relevante keurmerken (bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €20,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Wijchen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Niftrik op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een lokaal project (Wijchen buitengebied, Wijchen kern, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Alverna)? Dan kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 6606).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!