Zonnepanelen Balgoij kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Balgoij? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van krachtige zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels de zonnepanelen-vergelijker check je accurate aanbevelingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Balgoij!

zonnepanelen installateur 6613
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Duurzame investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGelderland
GemeenteWijchen
Postcode6613
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31370 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€160,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Balgoij mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.wijchen.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Wijchen. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Daarbij is er ook een royale salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Wijchen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Balgoij
Direct zonnepanelen bestellen? In Balgoij kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In dat geval mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5025), dan loopt dit al op tot €1055,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 700.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Balgoij variëren tussen de €4000 en €6700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set met 10 panelen mondt uit in circa 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €697,5 (kosten mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Balgoij kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel tref jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121007€3600 – €4375€410
2283013€5100 – €5650€625
3344016€6100 – €6075€775
4401018€6475 – €6825€940
5468019€7000 – €7200€970
6496021€7675 – €7850€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Ook is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Balgoij achterhaal jij of je dak geschikt is voor montage. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Balgoij is 3140 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1925 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2975 kWh gaat het om 11, en voor 4000 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De meeste bewoners verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Balgoij?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-balgoij

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Balgoij vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs zoek jij in een zeer korte periode een betrouwbare vakspecialist in de regio. Sommige bedrijven beschikken over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Omschrijf de aard van de woning. Het type woning (schuin & plat) en de geografische ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Balgoij.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de regio. Beperk je niet alleen tot de voordeligste tarieven, maar vraag ook om eventuele keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €17,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Wijchen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via bijvoorbeeld Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Balgoij op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijchen buitengebied, Wijchen kern, Balgoij, Batenburg, Bergharen, Hernen, Leur, Niftrik, Alverna)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6613).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!