Zonnepanelen Teuge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Teuge? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl tref je actuele informatie over zonnepanelen kopen in Teuge!

zonnepanelen installateur 7395
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7395
Netnummer055 (+3155)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Teuge mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.voorst.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Voorst. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Voorst zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Teuge
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Teuge zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5275), dan is het voordeel al €1107,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,10

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Al ruim 800.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met het type/merk, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (mei 2024) van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Teuge liggen tussen de €5100 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert plusminus 2740 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €616,5 (prijs mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Teuge kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120108€3550 – €4500€380
2286013€5175 – €5900€675
3359014€5925 – €6200€750
4414017€6475 – €6675€880
5439020€6950 – €7275€1000
6515022€7550 – €7875€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal voorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Teuge tref jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Teuge bedraagt 3260 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 12 panelen van 320 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1925 kWh gaat het om 7, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3900 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De doorsnee huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Teuge?

Tijdens de montage van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-teuge

Installateur zonnepanelen zoeken

Direkt zonnepanelen bedrijven in Teuge vergelijken? Op basis van het advies hieronder kies jij binnen enkele minuten een uitmuntende monteur in de buurt. Het merendeel van de bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk het huis. Het type huis (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Teuge.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Nadien krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gymzalen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €17,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Voorst.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Teuge op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit een regionaal project (Voorst, Twello-Nijbroek, Klarenbeek-Teuge, Wilp)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 7395).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!