Zonnepanelen Wilp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Wilp? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Op basis van zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker tref je accurate tips aangaande zonnepanelen kopen in Wilp!

zonnepanelen installateur 7384
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7384
Netnummer0571 (+31571)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wilp mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.voorst.nl check je welke regelingen er zijn in de gemeente Voorst. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts noemen we de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Voorst zijn er een aantal opties.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Wilp
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Wilp zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5225), dan pak je al €1097,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,03 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al ruim 600.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Wilp zitten vaak tussen de €5300 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in zo’n 2720 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €612 (tarieven mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Wilp kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120108€3550 – €4450€430
2301013€5225 – €5750€675
3333014€6075 – €6075€775
4380017€6350 – €6825€940
5456019€6925 – €7300€980
6481023€7525 – €8075€1050

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Wilp ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wilp bedraagt 3260 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 12 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. Meer dan 50% van de huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Wilp?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wilp

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Wilp vergelijken? Via het advies hieronder vergelijk jij vandaag nog een uitstekende vakspecialist in jouw omgeving. Sommige bedrijven bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer duidelijk de woning. Het genre huis (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Wilp.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van experts uit de buurt. Pas op voor alleen het interessantste kostenplaatje, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen nogal wat duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan verenigingen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €25,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Voorst.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Wilp op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Is dit een lokaal project (Voorst, Twello-Nijbroek, Klarenbeek-Teuge, Wilp)? Dan mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 7384).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!