Zonnepanelen Terwolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Terwolde? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Geholpen door innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door onze website check je accurate tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Terwolde!

zonnepanelen installateur 7396
 • Een kleiner energiecontract.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7396
Netnummer0571 (+31571)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Terwolde mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.voorst.nl bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Voorst. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste onderscheiden we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Voorst is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Terwolde
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Terwolde kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huishoudens extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5300), dan is jouw winst al €1113. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,10

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 750.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Terwolde variëren tussen de €4100 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in genereert om en nabij 2750 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Essent en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €618,75 (kosten mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Terwolde kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120406€3425 – €4300€380
2275012€5300 – €5725€650
3327014€6000 – €6225€725
4398016€6400 – €6775€900
5445019€6925 – €7275€980
6489021€7525 – €8125€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Terwolde achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Terwolde bedraagt 3260 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 10 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2825 kWh gaan we uit van 11, en voor 4000 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst komt aardig overeen. Veel consumenten bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Terwolde?

Puur voor panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is ook een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-terwolde

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Terwolde vergelijken? Door middel van het advies hieronder kies je snel en eenvoudig een deskundige expert in je woonplaats. De meeste specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. Het soort dak (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn essentieel. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft dan goedzonnepanelen advies in Terwolde.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar bekijk ook de benodigde certificaten (denk aan TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €17,50 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Voorst.
 • Je neemt een “zonnedeel” bij bedrijven als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Terwolde op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een lokaal project (Voorst, Twello-Nijbroek, Klarenbeek-Teuge, Wilp)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De regel is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 7396).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!