Zonnepanelen Steenenkamer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Steenenkamer? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en hebben een prima rendement. Door middel van zonnepanelen op het dak wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van onze tool doorzoek je veelzijdige tips aangaande zonnepanelen kopen in Steenenkamer!

zonnepanelen installateur 7439
 • Minder betalen voor stroom.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7439
Netnummer0570 (+31570)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Steenenkamer mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Bij het energieloket op www.voorst.nl vind je welke regelingen er zijn in de gemeente Voorst. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Voorst zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Steenenkamer
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Steenenkamer zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5525), dan pak je al €1160,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit staat bekend als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 500.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het model, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (mei 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Steenenkamer schommelen tussen de €4200 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen draait uit op zo’n 2840 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €639 (tarieven mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Steenenkamer is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119306€3675 – €4200€380
2280012€5250 – €5875€525
3352014€6000 – €6200€725
4400016€6375 – €6775€900
5441020€6900 – €7200€990
6505022€7600 – €8125€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Steenenkamer vind je of uw dak in aanmerking komt. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Steenenkamer is 3260 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 12 panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3850 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. Veel consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede vind je dunne-film panelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Steenenkamer?

Voor panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-steenenkamer

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Steenenkamer vergelijken? D.m.v. tips van onze adviseurs heb jij in korte tijd een erkende aanbieder in de regio. Veel specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project omschrijven

  Detailleer het soort huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Steenenkamer.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. Vandaar weten we op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daarna krijgt u natuurlijk de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van deskundigen die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (bijv. Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €40,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Voorst.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Steenenkamer op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit een project in je eigen buurt (Voorst, Twello-Nijbroek, Klarenbeek-Teuge, Wilp)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7439).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!