Zonnepanelen Twello kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Twello? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en besparen je geld. Met zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? D.m.v. onze tool tref je uitgebreide adviezen die helpen bij zonnepanelen kopen in Twello!

zonnepanelen installateur 7391
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7391
Netnummer0571 (+31571)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Twello mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Via hun online portaal www.voorst.nl vind je de spelregels in de gemeente Voorst. Kan je hier niets over vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Voorst is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Twello
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Twello zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen erg goedkoop een speciaal type lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan men de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€5250), dan profiteer je al van een korting van €1102,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en schommelt tussen de €0,045 en €0,08

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan een half miljoen woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Twello zitten vaak tussen de €5100 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in zo’n 2730 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €614,25 (prijs mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Twello kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119707€3650 – €4400€410
2298012€5275 – €5900€600
3320015€5975 – €6175€875
4415017€6525 – €6675€930
5439020€7075 – €7275€960
6509022€7450 – €8175€1090

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Twello lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Twello is 3260 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1950 kWh zijn dat er circa 8, voor 2825 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Bijna alle consumenten geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Twello?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-twello

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Twello vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten vergelijk je vandaag nog een betrouwbare specialist in de regio. Een aantal installateurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. Het type dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft dan erkend zonnepanelen advies in Twello.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de regio. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (bijv. Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €30,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Voorst.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Twello op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het zonnestroom uit de buurt (Voorst, Twello-Nijbroek, Klarenbeek-Teuge, Wilp)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 7390, 7391, 7392).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!