Zonnepanelen Nijbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Nijbroek? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Op basis van de nieuwste zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van deze pagina vind je toepasbare info m.b.t. zonnepanelen kopen in Nijbroek!

zonnepanelen installateur 7397
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGelderland
GemeenteVoorst
Postcode7397
Netnummer0571 (+31571)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nijbroek mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.voorst.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Voorst. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Voorst zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Nijbroek
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Nijbroek kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5325), dan is jouw winst al €1118,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,04 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 700.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Nijbroek liggen tussen om en nabij de €4800 en €5900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 2760 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie of Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €621 (tarieven mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Nijbroek kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118308€3600 – €4375€380
2275013€5175 – €5875€550
3341014€5975 – €6200€850
4403016€6300 – €6825€890
5431019€6925 – €7225€1020
6508023€7475 – €7900€1090

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het schikt naar een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Nijbroek check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nijbroek is 3260 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2850 kWh zijn dat er 11, en voor 3875 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde woningbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Nijbroek?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nijbroek

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Nijbroek vergelijken? Door het onderstaande stappenplan tref je in korte tijd een uitmuntende leverancier in de buurt. De meeste bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen het tarief. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer de aard van het huis. Het soort dak (plat & schuin) en de geografische ligging van het dak zijn essentieel. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. Het installatiebedrijf geeft dan interessant zonnepanelen advies in Nijbroek.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Van belang zijn uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, Recyclage, ISO certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €15,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Voorst.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nijbroek op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Voorst, Twello-Nijbroek, Klarenbeek-Teuge, Wilp)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 7397).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!