Zonnepanelen De Waal kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in De Waal? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Door zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Ten gevolg van de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door de zonnepanelen-vergelijker lees jij actuele tips m.b.t. zonnepanelen kopen in De Waal!

zonnepanelen installateur 1793
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1793
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Waal april 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.texel.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Texel. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Texel zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in De Waal
Direct zonnepanelen bestellen? In De Waal kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€4600), dan loopt dit al op tot €966. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim een half miljoen consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in De Waal liggen tussen om en nabij de €4500 en €5500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen draait uit op zo’n 3060 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Oxxio betaal je al snel €688,5 (prijs april 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in De Waal kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118708€3625 – €4425€440
2288011€5050 – €5650€675
3338015€6050 – €6250€725
4395018€6425 – €6650€920
5460019€7100 – €7125€990
6497023€7400 – €8175€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck De Waal vind je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Waal is 2740 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 2000 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde huizenbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in De Waal?

Voor het leggen van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-waal

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in De Waal vergelijken? Met behulp van onze stappenplan vergelijk je zonder problemen een uitstekende vakspecialist in jouw streek. Het merendeel van de monteurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de prijs. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de aard van het huis. Het type dak (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft op die manier erkend zonnepanelen advies in De Waal.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, telefoonnummer en het mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Als laatste ontvangt u ook de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit uw regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (denk aan RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan organisaties die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €22,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Texel.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in De Waal op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is het een project in je eigen buurt (Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 1793).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!