Zonnepanelen Den Burg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Den Burg? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Met de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Door o.a. gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van onze website tref jij samengestelde gegevens over zonnepanelen kopen in Den Burg!

zonnepanelen installateur 1791
  • Snelle terugverdientijd.
  • Zelf kiezen voor een beter milieu.
  • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
  • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1791
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Den Burg juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.texel.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Texel. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste noemen we de handige salderingsregeling.

  • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
  • Binnen de gemeente Texel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
  • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
  • Door gebruik te maken van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Den Burg
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Den Burg zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5875), dan is jouw winst al €1233,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de reguliere stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 700.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Den Burg variëren tussen de €5400 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in pak ‘m beet 3040 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €684 (prijspeil juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Den Burg bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hieronder vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119206€3450 – €4400€440
2280012€5050 – €5825€675
3345014€6025 – €6200€825
4392018€6550 – €6675€940
5443020€6975 – €7125€1030
6484022€7650 – €7825€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Den Burg bekijk jij de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Den Burg is 2740 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste woningbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Den Burg?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-den-burg

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Den Burg vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten tref jij zonder problemen een goede monteur in de regio. Het merendeel van de bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de prijzen. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

  1. Vul je postcode en huisnummer in

    Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

  2. Actuele situatie omschrijven

    Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

  3. Wat zijn je wensen?

    Definieer de eigenschappen van het huis. Het type woning (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn essentieel. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft dan actueel zonnepanelen advies in Den Burg.

  4. Contactgegevens verstrekken

    Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Dan komen we erachter hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

  5. Alle offertes vergelijken

    Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld VDE keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €35,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

  • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Texel.
  • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
  • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Den Burg op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 1790, 1791).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!