Zonnepanelen Den Hoorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Den Hoorn? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en winstgevend. Geholpen door zonnepanelen op het dak wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van onze tool bekijk je samengestelde raadgeving die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Den Hoorn!

zonnepanelen installateur 1797
 • Een lagere energierekening.
 • Duurzame investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1797
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Den Hoorn juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.texel.nl ontdek je wat de regels zijn in de gemeente Texel. Onduidelijke informatie? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Texel zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Den Hoorn
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Den Hoorn bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een speciaal type lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In dat geval kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4675), dan loopt dit al op tot €981,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,055 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 800.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Den Hoorn komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op zo’n 3090 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie of Powerpeers betaal je al snel €695,25 (tarieven juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Den Hoorn kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121007€3475 – €4300€440
2298011€5275 – €5600€525
3350014€6025 – €6150€875
4381018€6525 – €6775€950
5465019€7100 – €7175€1010
6493022€7500 – €8025€1100

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Den Hoorn vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Den Hoorn is 2740 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2975 kWh gaat het om 12, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De gemiddelde woningbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Den Hoorn?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-den-hoorn

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Den Hoorn vergelijken? Door tips van onze adviseurs tref jij in korte tijd een erkende specialist in de regio. Diverse aanbieders beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk expliciet jouw woning. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Den Hoorn.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap verzenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar vraag ook om eventuele keurmerken (zoals CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gebouwendie het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €35,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Texel.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Den Hoorn op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal project (Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1797).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!