Zonnepanelen De Cocksdorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in De Cocksdorp? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en winstgevend. Met innovatieve zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van onze website doorzoek jij samengestelde info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in De Cocksdorp!

zonnepanelen installateur 1795
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1795
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Cocksdorp juli 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.texel.nl lees jij wat de regels zijn in de gemeente Texel. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Daarbij is er nog een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Texel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in De Cocksdorp
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In De Cocksdorp kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4625), dan is jouw winst al €971,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor dit overschot. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,105

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 700.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in De Cocksdorp zitten vaak tussen de €4100 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pak ‘m beet 3070 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €690,75 (onkosten juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in De Cocksdorp kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120407€3575 – €4200€420
2305011€5075 – €5875€550
3323016€5900 – €6225€775
4393017€6400 – €6675€950
5452019€7075 – €7150€970
6509021€7650 – €7850€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck De Cocksdorp ontdek je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Cocksdorp is 2740 kWh. Hiervoor heb je nodig plusminus 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 1875 kWh gaat het om 7, voor 2900 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3800 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde huizenbezitters bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vind je dunne-film PV-panelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in De Cocksdorp?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-cocksdorp

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in De Cocksdorp vergelijken? D.m.v. onze stappenplan zoek je snel en eenvoudig een erkende monteur in je postcodegebied. Verscheidene leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer duidelijk het huis. Het soort huis (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in De Cocksdorp.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Focus niet uitsluitend op de aanbieder met de laagste prijs, maar let ook op certificering (bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €22,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Texel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in De Cocksdorp op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 1795).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!