Zonnepanelen Oudeschild kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Oudeschild? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Gebruikmakend van zonnepanelen bij je huis wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van onze tool check je uitgebreide gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Oudeschild!

zonnepanelen installateur 1792
 • Snelle terugverdientijd.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Los van de energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1792
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oudeschild april 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.texel.nl lees je de spelregels in de gemeente Texel. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €800,00. Ten derde is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Texel kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Oudeschild
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Oudeschild zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten met een interessante rente een groene lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment mag men de BTW van de aankoop terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5900), dan is het voordeel al €1239. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. In ruil krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,055 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 600.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De prijs van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Oudeschild variëren tussen de €4700 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in ongeveer 3050 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Essent of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €686,25 (prijspeil april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Oudeschild kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119507€3425 – €4500€440
2307012€5075 – €5625€675
3358016€5900 – €6025€800
4407016€6425 – €6650€940
5470020€7075 – €7275€990
6499023€7675 – €8100€1070

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Oudeschild ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oudeschild is 2740 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2925 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3875 kWh zijn dat 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De gemiddelde woningbezitters kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Oudeschild?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oudeschild

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Oudeschild vergelijken? Via onderstaande tips vergelijk je vandaag nog een erkende installateur in jouw streek. Tal van leveranciers hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Oudeschild.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar weten we hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien zenden zij de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €30,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Texel.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Oudeschild op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een lokaal project (Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 1792).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!