Zonnepanelen De Koog kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in De Koog? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Geholpen door zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Vanwege het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Met behulp van deze pagina ontdek je handige toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in De Koog!

zonnepanelen installateur 1796
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1796
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Koog juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.texel.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Texel. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens bestaat er een prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Texel zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in De Koog
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In De Koog kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4650), dan loopt dit al op tot €976,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor deze elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Het gaat dan om salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,03 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 650.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in De Koog schommelen tussen de €5200 en €5500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op om en nabij 3080 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en/of Vandebron betaal je al snel €693 (tarieven juni 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in De Koog kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel doorzoek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119506€3600 – €4275€390
2273011€5300 – €5600€625
3353014€5950 – €6025€775
4411016€6450 – €6700€880
5467019€6900 – €7250€960
6484023€7600 – €8050€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck De Koog tref je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Koog is 2740 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1875 kWh zijn dat er 8, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De meeste bewoners verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer vinden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in De Koog?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-koog

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in De Koog vergelijken? Aan de hand van tips van onze adviseurs vind jij moeiteloos een betrouwbare vakman in je postcoderoos. Diverse leveranciers hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Verduidelijk het soort huis. Het type huis (schuin + plat) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in De Koog.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft naam, telefoonnummer en het emailadres. Vandaar weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Vervolgens krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen volgen er offertes van experts uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Heb jij een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €22,50 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Texel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in De Koog op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Het Oude Land en duingebied, Het Nieuwe Land)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 1796).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!