Zonnepanelen Stevensbeek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Stevensbeek? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Op basis van zonnepanelen op het dak wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via onze tool bekijk je actuele adviezen over zonnepanelen kopen in Stevensbeek!

zonnepanelen installateur 5844
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5844
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stevensbeek mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.sintanthonis.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Sint Anthonis. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Bovendien bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Sint Anthonis zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Stevensbeek
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Stevensbeek kan je bijv. gebruik maken van Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor huishoudens extra voordelig een speciale lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5800), dan bedraagt dit al €1218. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 700.000 woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Stevensbeek fluctueren tussen de €5000 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen in resulteert in plusminus 2930 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of NLE betaal je daarvoor ongeveer €659,25 (prijs mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Stevensbeek bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel ontdek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118908€3600 – €4325€430
2305013€5125 – €5725€675
3345015€5975 – €6025€850
4412018€6450 – €6725€930
5433019€7100 – €7150€1000
6510022€7475 – €8150€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Door o.a. de zonnepanelencheck Stevensbeek vind jij of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stevensbeek is 3660 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 10 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh gaan we uit van 7, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de bewoners installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Stevensbeek?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stevensbeek

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Stevensbeek vergelijken? Via het advies hieronder zoek jij in korte tijd een betrouwbare specialist in je postcodegebied. Het merendeel van de specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Specificeer expliciet jouw woning. Het soort dak (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn cruciaal. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Stevensbeek.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Op die manier weten we op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf +/- €35,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Sint Anthonis.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Stevensbeek op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een lokaal zonne-energie project (Sint Anthonis, Oploo, Westerbeek, Stevensbeek, Wanroij, Landhorst)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 5844).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!