Zonnepanelen Oploo kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Oploo? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Met zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn woning hiervoor geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels zonnepanelenrevolutie.nl lees jij accurate gegevens die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Oploo!

zonnepanelen installateur 5841
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieubewuste keuze.
 • Los van de energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5841
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oploo mei 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.sintanthonis.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Sint Anthonis. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Daarbij mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Sint Anthonis kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Oploo
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Oploo bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waarmee consumenten met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5750), dan profiteer je al van een korting van €1207,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de gehanteerde stroomprijs. We spreken dan over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Om en nabij 800.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Oploo komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6700, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat voor circa 2910 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Greenchoice en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €654,75 (tarief mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Oploo bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119606€3525 – €4225€420
2271013€5150 – €5900€650
3329016€6000 – €6275€750
4391016€6475 – €6700€900
5439020€6950 – €7250€960
6514022€7700 – €8075€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Oploo check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oploo is 3660 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2900 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh zijn dat 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Bijna alle investeerders prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Oploo?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oploo

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Oploo vergelijken? D.m.v. onze stappenplan kies je in een zeer korte periode een betrouwbare monteur in je postcodegebied. Veel monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de prijs. Kijk goed naar voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer het type huis. Het soort woning (schuin en/of plat) en de oriëntatie van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Oploo.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Vandaar is het helder hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Als laatste verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld ondernemingen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf plusminus €25,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Sint Anthonis.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oploo op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Sint Anthonis, Oploo, Westerbeek, Stevensbeek, Wanroij, Landhorst)? In die situatie kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 5840, 5841).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!