Zonnepanelen Rijkevoort-De Walsert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Rijkevoort-De Walsert? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en men kan er flink door besparen. Door middel van de nieuwste zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan dat ook voor mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Geholpen door deze pagina doorzoek jij waardevolle tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Rijkevoort-De Walsert!

zonnepanelen installateur 5449
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5449
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Rijkevoort-De Walsert mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.sintanthonis.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Sint Anthonis. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Sint Anthonis kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Rijkevoort-De Walsert
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Rijkevoort-De Walsert zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een groene lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5500), dan pak je al €1155. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,06 en €0,095

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 700.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Rijkevoort-De Walsert zitten vaak tussen de €4500 en €6000 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op om en nabij 3100 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €697,5 (tarieven mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Rijkevoort-De Walsert kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120707€3475 – €4375€400
2308011€5250 – €5750€650
3322016€6050 – €6200€700
4389017€6475 – €6850€880
5463019€6950 – €7300€980
6509023€7575 – €8100€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een sterk dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Rijkevoort-De Walsert ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Rijkevoort-De Walsert is 3660 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2875 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3875 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle klanten bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Rijkevoort-De Walsert?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-rijkevoort-de-walsert

Installateur zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Rijkevoort-De Walsert vergelijken? Met behulp van de adviezen van onze specialisten vergelijk je in een zeer korte periode een erkende aanbieder in de buurt. Het merendeel van de bedrijven bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de kosten. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een particuliere of zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer duidelijk het huis. Het type woning (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Rijkevoort-De Walsert.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien zenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €15,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Sint Anthonis.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Rijkevoort-De Walsert op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een lokaal project (Sint Anthonis, Oploo, Westerbeek, Stevensbeek, Wanroij, Landhorst)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 5449).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!