Zonnepanelen Ledeacker kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Ledeacker? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. D.m.v. zonnepanelen op je woning wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. onze website ontdek je veelzijdige info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Ledeacker!

zonnepanelen installateur 5846
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5846
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ledeacker mei 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.sintanthonis.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Sint Anthonis. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Voorts kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Sint Anthonis is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Ledeacker
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Ledeacker zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5825), dan bedraagt dit al €1223,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). In de volksmond: salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de overproductie. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Ongeveer 800.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (mei 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Ledeacker schommelen tussen de €5200 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 2940 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of NLE betaal je hiervoor wel €661,5 (kosten mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Ledeacker bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel doorzoek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118208€3400 – €4200€410
2275012€5300 – €5825€500
3321014€6075 – €6250€825
4419016€6300 – €6850€900
5454020€7000 – €7225€1010
6501022€7500 – €7850€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Ledeacker ontdek je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ledeacker bedraagt 3660 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 panelen van 320 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3800 kWh zijn dat 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Bijna alle huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Ledeacker?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ledeacker

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Ledeacker vergelijken? Via onderstaande tips zoek jij in een zeer korte periode een deskundige specialist in jouw streek. Tal van monteurs hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Vraag ook om keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Definieer zo concreet mogelijk de woning. Het genre dak (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Ledeacker.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Daardoor is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen volgen er offertes van installateurs uit de regio. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (zoals RoHS certificaat, ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €15,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Sint Anthonis.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Ledeacker op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een project in je eigen buurt (Sint Anthonis, Oploo, Westerbeek, Stevensbeek, Wanroij, Landhorst)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 5846).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!