Zonnepanelen Wanroij kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Wanroij? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Middels zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door onze vergelijker vind je waardevolle gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Wanroij!

zonnepanelen installateur 5446
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5446
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wanroij juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.sintanthonis.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Sint Anthonis. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Sint Anthonis zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Wanroij
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Wanroij kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan iedereen de aankoop BTW indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5450), dan bedraagt dit al €1144,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa 750.000 huizen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Wanroij liggen tussen om en nabij de €4600 en €6500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in draait uit op circa 3080 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €693 (onkosten juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Wanroij bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht doorzoek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119207€3500 – €4475€420
2270013€5025 – €5825€550
3355014€6000 – €6200€875
4397018€6350 – €6800€880
5453020€7000 – €7225€1030
6517023€7525 – €7925€1080

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Overigens is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Wanroij vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wanroij bedraagt 3660 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 10 panelen van 300 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee investeerders installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Wanroij?

Voor panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wanroij

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Wanroij vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs zoek jij binnen enkele minuten een erkende monteur in de buurt. Een aantal monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de installatiekosten. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer expliciet het huis. Het soort huis (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Wanroij.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. We vragen om achternaam, voornaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Zo weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Daarna krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen volgt er een transparante offerte van specialisten uit de buurt. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (denk aan CE-keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €35,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Sint Anthonis.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Wanroij op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Sint Anthonis, Oploo, Westerbeek, Stevensbeek, Wanroij, Landhorst)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5446).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!