Zonnepanelen Westerbeek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Westerbeek? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Via een zonnepanelen-installatie wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door het financieel interessante plaatje, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker doorzoek je actuele informatie over zonnepanelen kopen in Westerbeek!

zonnepanelen installateur 5843
 • Lagere energierekening.
 • Milieubewuste keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5843
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westerbeek mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.sintanthonis.nl tref jij de spelregels in de gemeente Sint Anthonis. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Sint Anthonis is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Westerbeek
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Westerbeek zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5775), dan profiteer je al van een korting van €1212,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,045 en €0,095

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 750.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Westerbeek schommelen tussen de €4000 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor plusminus 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Delta en Vandebron betaal je hiervoor wel €657 (prijs mei 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Westerbeek kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119808€3475 – €4200€380
2301012€5225 – €5850€650
3343014€6100 – €6275€750
4418018€6475 – €6725€910
5457019€6925 – €7300€970
6496023€7500 – €7975€1070

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Westerbeek tref jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westerbeek bedraagt 3660 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 panelen passend, voor 1925 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee mensen prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens bestaan er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Westerbeek?

Voor zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westerbeek

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Westerbeek vergelijken? Geholpen door de uitleg die hierna komt zoek je in korte tijd een professionele vakspecialist in de buurt. Verscheidene aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf de aard van de woning. Het soort dak (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Westerbeek.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor weten wij hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Vervolgens zenden zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit uw regio. Kijk verder dan de scherpste aanbieder, maar vraag ook om de benodigde certificaten (je kunt denken aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die een stuk van het dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf €17,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Sint Anthonis.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Westerbeek op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over een regionaal project (Sint Anthonis, Oploo, Westerbeek, Stevensbeek, Wanroij, Landhorst)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 5843).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!