Zonnepanelen Landhorst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Landhorst? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij krachtige zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door de zonnepanelen-vergelijker check jij uitgebreide tips over zonnepanelen kopen in Landhorst!

zonnepanelen installateur 5445
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zet het milieu op 1.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5445
Netnummer0485 (+31485)
Gasverbruik M31690 M3
Stroomverbruik kWh3660 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Landhorst juni 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.sintanthonis.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Sint Anthonis. Geen resultaten? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien is er ook een royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Sint Anthonis is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Landhorst
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Landhorst kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment mag men de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5425), dan is jouw winst al €1139,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor de overproductie. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Circa 500.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Landhorst variëren tussen de €5000 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat voor pak ‘m beet 3070 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Eneco en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €690,75 (vergoeding juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Landhorst bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120608€3425 – €4400€420
2279011€5250 – €5650€650
3321015€5900 – €6050€725
4403016€6350 – €6725€890
5470020€7050 – €7200€960
6487021€7425 – €7875€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Omwille van de zonnepanelencheck Landhorst check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Landhorst is 3660 kWh. Dit staat voor plusminus 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1850 kWh gaan we uit van 7, voor 2975 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De doorsnee bewoners kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Landhorst?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-landhorst

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Landhorst vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten tref je moeiteloos een professionele aanbieder in de buurt. Sommige leveranciers bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer zo specifiek mogelijk het huis. Het soort dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn van groot belang. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. Het installatiebedrijf geeft op die manier uitstekend zonnepanelen advies in Landhorst.

 4. Voorkeur voor contact

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn naam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Daarna ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit de regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op relevante keurmerken (je kunt denken aan CE-keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €35,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Sint Anthonis.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Landhorst op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Sint Anthonis, Oploo, Westerbeek, Stevensbeek, Wanroij, Landhorst)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 5445).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!