Zonnepanelen Duiven kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Duiven? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Door zonnepanelen op jouw woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van de dalende inkoopprijs, de opties voor BTW teruggave, en de terugleververgoeding (saldering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door onze vergelijker doorzoek jij uitgebreide gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Duiven!

zonnepanelen installateur 6921
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGelderland
GemeenteDuiven
Postcode6921
Netnummer0316 (+31316)
Gasverbruik M3570 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€105,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Duiven juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.duiven.nl doorzoek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Duiven. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €800,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Duiven is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Duiven
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Duiven kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee woningeigenaren met een interessante rente een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4600), dan bedraagt dit al €966. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,04 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Circa 550.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Duiven liggen tussen om en nabij de €4400 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 2820 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €634,5 (onkosten juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Duiven bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120007€3675 – €4400€410
2304011€5025 – €5600€600
3340014€6075 – €6100€825
4385017€6300 – €6750€900
5465019€7025 – €7275€980
6493021€7700 – €7825€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Mede door de zonnepanelencheck Duiven ontdek je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Duiven is 3130 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Toelichting: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2875 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh zijn dat 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste mensen prefereren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Duiven?

Bij het installeren van PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-duiven

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Duiven vergelijken? Met het onderstaande stappenplan tref jij moeiteloos een deskundige vakspecialist in de buurt. Tal van aanbieders bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Houd ook rekening met kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. Het genre woning (plat & schuin) en de focus-richting van het huis zijn essentieel. Kies daarna een installatiedatum die uitkomt. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Duiven.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Op die manier weten we hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend ontvang je de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op de benodigde certificaten (je kunt denken aan CE-keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €35,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Duiven.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Duiven op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Bedrijventerrein, Buitengebied, Duiven-Noord, Duiven-Zuid, Groessen, Loo)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie vormt (postcodes 6920, 6921, 6922).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente