Zonnepanelen Westervoort kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Westervoort? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Door zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Via onze website bekijk je bruikbare aanbevelingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Westervoort!

zonnepanelen installateur 6931
 • Makkelijk geld besparen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieGelderland
GemeenteWestervoort
Postcode6931
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M3810 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€118,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westervoort juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.westervoort.nl doorzoek je wat de regels zijn in de gemeente Westervoort. Kan je hier niets over vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ook bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Westervoort is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Westervoort
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Westervoort kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is kan je de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5425), dan is het voordeel al €1139,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie betaald de leverancier minder voor dit overschot. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 600.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juni 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Westervoort liggen tussen om en nabij de €5300 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 2740 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €616,5 (onkosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Westervoort bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119107€3425 – €4225€440
2288011€5250 – €5700€500
3352014€5975 – €6175€850
4419017€6325 – €6775€940
5450019€7100 – €7275€1010
6490021€7500 – €7875€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Westervoort zie je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westervoort is 2970 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 10 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen geschikt, voor 1825 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2850 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3825 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. De meeste bewoners verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Westervoort?

Voor panelen op het huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is ook een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westervoort

Een zonnepanelen-installateur vinden

Direkt zonnepanelen bedrijven in Westervoort vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt zoek jij moeiteloos een uitstekende vakman in de buurt. Verschillende monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het genre dak (schuin & plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Westervoort.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Het betreft jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het mailadres. Dan weten we hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om eventuele keurmerken (bijvoorbeeld TÜV keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die hun dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €20,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Westervoort.
 • Je neemt een “zonnedeel” via initiatieven zoals Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Westervoort op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Wijk 00)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 6930, 6931, 6932).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!