Zonnepanelen Velp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Velp? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. Met behulp van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Dankzij de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. onze website vind je handige details m.b.t. zonnepanelen kopen in Velp!

zonnepanelen installateur 6881
 • Lagere maandlasten.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6881
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Velp mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.rheden.nl bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Rheden. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens mag je ook gebruik maken van de royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Rheden kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Velp
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Velp zijn er leningen beschikbaar zoals de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5050), dan bedraagt dit al €1060,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. De term hiervoor is salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,03 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Zo’n 700.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Velp zitten vaak tussen de €4400 en €5800 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat voor ongeveer 2820 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta en/of Pure Energie betaal je al snel €634,5 (prijspeil mei 2024). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Velp is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna vind jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118206€3450 – €4450€420
2302012€5175 – €5825€625
3353014€5975 – €6125€700
4406016€6450 – €6625€910
5435019€7000 – €7125€990
6483023€7425 – €7925€1090

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Velp achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Velp is 2730 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 975 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1950 kWh gaan we uit van 8, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Veel huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Velp?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-velp

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Velp vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder vergelijk je zonder problemen een goede vakspecialist in jouw omgeving. Verscheidene monteurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. De woning-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Velp.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Zo komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  In een week volgt er een transparante offerte van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de laagste offerte, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (zoals CE-keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €30,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Rheden.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Velp op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een lokaal project (Dieren, Rheden, Velp)? Wanneer het in die categorie valt mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6880, 6881, 6882, 6883).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!