Zonnepanelen Spankeren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Spankeren? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Geholpen door de nieuwste zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Als gevolg van de lagere prijs van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door onze tool lees je praktische details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Spankeren!

zonnepanelen installateur 6956
 • Makkelijk geld besparen.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6956
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Spankeren mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.rheden.nl ontdek je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Rheden. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij is er ook een prima salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Rheden kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Via de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Spankeren
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Spankeren zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5350), dan is het voordeel al €1123,5. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Daarvoor ontvang jede gehanteerde stroomprijs. Dit noemen we salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 800.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Spankeren liggen tussen de €4900 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op pakweg 2940 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €661,5 (tarieven mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Spankeren is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119107€3625 – €4200€410
2302013€5300 – €5700€675
3321016€6075 – €6125€800
4396017€6500 – €6775€940
5456020€7000 – €7150€1030
6491022€7575 – €7875€1070

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Spankeren ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Spankeren bedraagt 2730 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1950 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3900 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De doorsnee investeerders verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast zijn er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Spankeren?

Bij het installeren van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-spankeren

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Spankeren vergelijken? Via onze stappenplan tref je zonder problemen een betrouwbare specialist in jouw omgeving. Het merendeel van de adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de kosten. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer zo concreet mogelijk de woning. Het genre dak (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Spankeren.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Dan komen we erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de omgeving. Er is meer dan alleen de goedkoopste prijzen, maar check ook op certificering (bijvoorbeeld VDE keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €40,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Rheden.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Spankeren op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het een project in je eigen buurt (Dieren, Rheden, Velp)? Dan kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 6956).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!