Zonnepanelen Dieren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Dieren? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. D.m.v. de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl lees jij uitgebreide info m.b.t. zonnepanelen kopen in Dieren!

zonnepanelen installateur 6951
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6951
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dieren mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.rheden.nl vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Rheden. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens onderscheiden we de handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Rheden is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Dieren
Direct zonnepanelen bestellen? In Dieren kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag je de BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5300), dan is jouw winst al €1113. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa 550.000 huishoudens zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Dieren variëren tussen de €5100 en €5900, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen genereert grofweg 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en/of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €657 (vergoeding mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Dieren bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120707€3425 – €4400€430
2285012€5025 – €5600€675
3355016€6050 – €6125€775
4381017€6525 – €6700€950
5461020€6900 – €7125€960
6516022€7525 – €8075€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Dieren check jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dieren is 2730 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 8, voor 3000 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3950 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. De meeste klanten prefereren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Dieren?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het verplicht een vergunning in te dienen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dieren

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Dieren vergelijken? Met tips van onze adviseurs zoek jij vandaag nog een uitstekende aanbieder in jouw streek. Veel monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Dieren.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap zenden zij de offertes.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week volgen er offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de goedkoopste aanbieder, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €22,50 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Rheden.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Dieren op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Dieren, Rheden, Velp)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 6950, 6951, 6952, 6953).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!