Zonnepanelen Ellecom kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Ellecom? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en besparen je geld. Aan de hand van krachtige zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Door de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Via zonnepanelenrevolutie.nl bekijk jij omvangrijke toelichtingen over zonnepanelen kopen in Ellecom!

zonnepanelen installateur 6955
 • Lagere energierekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6955
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ellecom mei 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.rheden.nl tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Rheden. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens is er ook een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Rheden kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Ellecom
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Ellecom kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten zonder hoge lasten een speciale lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5325), dan pak je al €1118,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Pakweg 650.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Ellecom liggen tussen de €5200 en €5500 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in ongeveer 2930 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €659,25 (prijs mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Ellecom kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117708€3700 – €4350€440
2308013€5225 – €5675€600
3344015€5975 – €6125€875
4416018€6525 – €6675€950
5436019€7075 – €7300€990
6483023€7550 – €8200€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een sterk dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Ellecom vind jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ellecom bedraagt 2730 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen gewenst, voor 1950 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2850 kWh gaan we uit van 12, en voor 3875 kWh gaat het om 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan de helft van de woningbezitters kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Bovendien kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Ellecom?

Tijdens de montage van panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ellecom

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Ellecom vergelijken? Via het advies hieronder vind je in korte tijd een uitmuntende vakman in je woonplaats. Verschillende aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Let niet alleen op het tarief. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huurwoning of koophuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer het type huis. Het soort huis (schuin & plat) en de ligging van het huis zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft jou dan actueel zonnepanelen advies in Ellecom.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor weten wij ook hoe je te bereiken bent als er meer info benodigd is. Daaropvolgend versturen ze de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van installateurs uit de buurt. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar relevante keurmerken (denk aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €35,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Rheden.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ellecom op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Dieren, Rheden, Velp)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 6955).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!