Zonnepanelen De Steeg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in De Steeg? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Met behulp van zonnepanelen op jouw woning kan je zelf stroom opwekken. Mede door dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Via onze vergelijker tref je handige gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in De Steeg!

zonnepanelen installateur 6994
 • Lagere energierekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6994
Netnummer026 (+3126)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen De Steeg mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Via de website www.rheden.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Rheden. Is dit voor jou onduidelijk? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Bovendien is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Rheden zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in De Steeg
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In De Steeg bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de BTW van de aankoop terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5575), dan is het belastingvoordeel al €1170,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 500.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in De Steeg zitten vaak tussen de €5200 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op circa 3030 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €681,75 (kosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in De Steeg bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119606€3575 – €4325€380
2297013€5225 – €5675€675
3332016€6075 – €6050€825
4397017€6325 – €6825€890
5435020€6975 – €7125€980
6505021€7575 – €7950€1110

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck De Steeg vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in De Steeg bedraagt 2730 kWh. Je hebt dus nodig zo’n 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Kijk ook goed naar de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1950 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De doorsnee huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in De Steeg?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-steeg

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in De Steeg vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten kies jij in korte tijd een deskundige vakspecialist in jouw omgeving. Verschillende aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de prijs. Check ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer zo concreet mogelijk het huis. De dak-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in De Steeg.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Nadien versturen ze de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar wees scherp op certificering (voorbeelden zijn Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €17,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Rheden.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in De Steeg op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het zonnestroom uit de buurt (Dieren, Rheden, Velp)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De regel is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6994).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!