Zonnepanelen Laag-Soeren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Laag-Soeren? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van een zonnepanelen-installatie kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van onze tool vind jij veelzijdige tips aangaande zonnepanelen kopen in Laag-Soeren!

zonnepanelen installateur 6957
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieGelderland
GemeenteRheden
Postcode6957
Netnummer0313 (+31313)
Gasverbruik M31540 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Laag-Soeren mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.rheden.nl vind je wat de regels zijn in de gemeente Rheden. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Tevens bestaat er een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Rheden kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Laag-Soeren
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Laag-Soeren kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor gezinnen verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan iedereen de aankoop BTW indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5375), dan is het voordeel al €1128,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,055 en €0,10

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 550.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe voordeliger de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Laag-Soeren fluctueren tussen de €4600 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2950 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €663,75 (prijs mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Laag-Soeren kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120708€3700 – €4200€410
2286013€5275 – €5875€650
3327014€6100 – €6150€700
4392016€6550 – €6800€880
5440019€6975 – €7150€1030
6505022€7625 – €8200€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Laag-Soeren vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Laag-Soeren bedraagt 2730 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 10 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen voldoende, voor 1925 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3825 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De doorsnee klanten kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Laag-Soeren?

Voor het plaatsen van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-laag-soeren

Plaatsen in de omgeving:

Actuele merken:


Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Laag-Soeren vergelijken? Door het onderstaande stappenplan heb je snel en eenvoudig een erkende vakman in je woonplaats. Het merendeel van de specialisten bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Let ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Spreken we over een aangekochte woning of huur je? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het soort huis (schuin & plat) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Laag-Soeren.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Vandaar komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken voor eventuele vragen. Nadien zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen een week volgen er offertes van adviseurs uit de buurt. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We zien verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €17,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Rheden.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Laag-Soeren op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Is het stroom van panelen in de buurt (Dieren, Rheden, Velp)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6957).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!