Zonnepanelen Ter Aar kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Ter Aar? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en hebben een prima rendement. Door middel van zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelf stroom opwekken. Dankzij de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Via zonnepanelenrevolutie.nl vind je samengestelde gegevens die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Ter Aar!

zonnepanelen installateur 2461
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2461
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ter Aar juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door gebruik te maken van www.nieuwkoop.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Nieuwkoop. Geen resultaten? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Nieuwkoop zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Ter Aar
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Ter Aar kan je bijv. gebruik maken van SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huishoudens tegen een gunstige rente een speciale lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is mag men de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5150), dan bedraagt dit al €1081,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. In de volksmond: terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,045 en €0,09

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 750.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (juli 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Ter Aar schommelen tussen de €4500 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in circa 2990 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Energiedirect of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €672,75 (vergoeding juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Ter Aar kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna tref jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117107€3550 – €4500€390
2303012€5075 – €5875€500
3341015€5975 – €6200€725
4392016€6500 – €6750€940
5452019€6925 – €7225€1030
6497021€7600 – €7850€1080

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Ter Aar tref je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ter Aar bedraagt 3210 kWh. Dit kan je zelf genereren met zo’n 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1975 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De gemiddelde klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Ter Aar?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ter-aar

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Ter Aar vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten tref je snel en eenvoudig een deskundige leverancier in je woonplaats. Het merendeel van de bedrijven beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Er is meer dan alleen de prijzen. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk het type woning. Het type woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert voorziet jou dan van goedzonnepanelen advies in Ter Aar.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Zo weten wij ook hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  In 3-4 dagen volgen er offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €20,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Nieuwkoop.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via portalen zoals Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Ter Aar op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00, Nieuwveen, Zevenhoven, Ter Aar)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 2460, 2461).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!