Zonnepanelen Woerdense Verlaat kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Woerdense Verlaat? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Middels krachtige zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Als gevolg van dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Met behulp van de zonnepanelen-vergelijker bekijk je veelzijdige gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Woerdense Verlaat!

zonnepanelen installateur 3652
 • Een kleiner energiecontract.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode3652
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Woerdense Verlaat mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.nieuwkoop.nl tref je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Nieuwkoop. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Daarbij noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Nieuwkoop kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Woerdense Verlaat
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Woerdense Verlaat kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huishoudens extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft mag iedereen de BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4650), dan loopt dit al op tot €976,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 6 procent rente. Niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Zo’n 800.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Woerdense Verlaat liggen tussen om en nabij de €4000 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op circa 2740 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €616,5 (kosten mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Woerdense Verlaat is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118908€3500 – €4325€380
2272013€5150 – €5775€675
3321014€6100 – €6225€775
4388018€6475 – €6700€910
5451019€7100 – €7275€980
6519023€7400 – €8050€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Overigens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Woerdense Verlaat vind jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Woerdense Verlaat is 3210 kWh. Dat staat gelijk aan ongeveer 11 panelen van 290 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1975 kWh gaat het om 7, voor 2900 kWh gaat het om 11, en voor 3800 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De meeste klanten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook bestaan er dunne-film panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs ligt lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Woerdense Verlaat?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen niet op het dak worden gelegd of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-woerdense-verlaat

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Woerdense Verlaat vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan tref je moeiteloos een uitmuntende installateur in jouw streek. Verschillende monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf duidelijk het huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de ligging van de woning zijn van groot belang. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Woerdense Verlaat.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 5 dagen volgt er een transparante offerte van vakmannen uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar kijk goed naar certificering (je kunt denken aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €30,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Nieuwkoop.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Woerdense Verlaat op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Nieuwveen, Zevenhoven, Ter Aar)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 3651, 3652, 3653).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!