Zonnepanelen Noorden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Noorden? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en financieel interessant. Via het zonnepanelen-systeem kan je zelf stroom opwekken. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Aan de hand van deze pagina bekijk jij veelzijdige raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Noorden!

zonnepanelen installateur 2431
 • Lagere maandlasten.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Lange levensduur.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2431
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Noorden juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de site www.nieuwkoop.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Nieuwkoop. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Bovendien is er nog een handige salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Nieuwkoop kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Noorden
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Noorden kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren tegen een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan mag iedereen de BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5050), dan loopt dit al op tot €1060,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is in lijn met een royale 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 500.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Noorden zitten vaak tussen de €4600 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert circa 2950 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie of Pure Energie betaal je hiervoor wel €663,75 (prijspeil juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Noorden is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120608€3400 – €4400€440
2310012€5075 – €5625€650
3338015€6000 – €6150€825
4407018€6525 – €6725€940
5461020€7075 – €7125€1020
6492021€7600 – €7925€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Noorden zie je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noorden is 3210 kWh. Dit staat voor ongeveer 10 panelen van 285 wattpiek. Toelichting: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2975 kWh gaat het om 11, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Veel consumenten prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien zijn er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Noorden?

Tijdens de montage van panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-noorden

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Noorden vergelijken? Door gebruik te maken van het advies hieronder heb jij zonder problemen een betrouwbare specialist in je postcoderoos. Verscheidene installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de kosten. Wees scherp op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer de eigenschappen van het huis. De dak-categorie (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Noorden.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: voorletter + achternaam, tel. nr. en een e-mailadres. Vandaar weten wij hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (denk aan RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf ongeveer €30,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Nieuwkoop.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Noorden op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een project in je eigen buurt (Wijk 00, Nieuwveen, Zevenhoven, Ter Aar)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 2430, 2431, 2432).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!