Zonnepanelen Vrouwenakker kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Vrouwenakker? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Door middel van innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van het financieel interessante plaatje, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door middel van onze tool check jij actuele aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Vrouwenakker!

zonnepanelen installateur 1428
 • Lagere energierekening.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Salderingsregelingen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode1428
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vrouwenakker juli 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.nieuwkoop.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Nieuwkoop. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ten derde is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Nieuwkoop kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Vrouwenakker
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Vrouwenakker bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Ga je voor een set met 10 panelen (€5425), dan is jouw winst al €1139,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,04 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen goed voor onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 750.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het model, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Vrouwenakker variëren tussen de €4700 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op zo’n 3030 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en/of Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €681,75 (vergoeding juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Vrouwenakker bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het gedeelte hierna check jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120507€3600 – €4300€380
2276011€5200 – €5650€675
3320016€6100 – €6200€875
4399017€6400 – €6650€940
5458020€7075 – €7225€990
6509022€7425 – €8000€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Vrouwenakker zie je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vrouwenakker bedraagt 3210 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1850 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2800 kWh zijn dat er 12, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Eveneens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Vrouwenakker?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vrouwenakker

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Vrouwenakker vergelijken? Middels het advies hieronder tref jij binnen enkele minuten een deskundige expert in je postcoderoos. Diverse leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf duidelijk de woning. Het genre huis (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Vrouwenakker.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Zo weten we op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar vraag ook om certificering (bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €20,00 (maandelijks). Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Nieuwkoop.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Vrouwenakker op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over een project in je eigen buurt (Wijk 00, Nieuwveen, Zevenhoven, Ter Aar)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een speciale coöperatie opstart (postcodes 1428).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!