Zonnepanelen Nieuwveen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Nieuwveen? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Dankzij de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je waardevolle raadgeving m.b.t. zonnepanelen kopen in Nieuwveen!

zonnepanelen installateur 2441
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2441
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwveen juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.nieuwkoop.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Nieuwkoop. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Nieuwkoop kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Nieuwveen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Nieuwveen zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5100), dan is het belastingvoordeel al €1071. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aardbol, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 550.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen komt tot stand door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Nieuwveen liggen tussen om en nabij de €4700 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert grofweg 2970 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Qurrent betaal je al snel €668,25 (prijspeil juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Nieuwveen bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117008€3550 – €4425€380
2277012€5175 – €5875€575
3345016€5975 – €6025€775
4417016€6350 – €6650€950
5470019€7100 – €7200€990
6488022€7600 – €8125€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Ook is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Nieuwveen tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwveen is 3210 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2850 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3875 kWh zijn dat 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De meeste woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Ook kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Nieuwveen?

Bij het installeren van panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwveen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Nieuwveen vergelijken? Door middel van het advies hieronder vind je in enkele stappen een goede installateur in de buurt. Verscheidene leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de offerteprijs. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Omschrijf het project

  Schets het type huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur biedt zo goedzonnepanelen advies in Nieuwveen.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van deskundigen uit uw regio. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar check ook op certificering (bijv. TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €15,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Nieuwkoop.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwveen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00, Nieuwveen, Zevenhoven, Ter Aar)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 2440, 2441).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!