Zonnepanelen Leiderdorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Leiderdorp? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Via de zonnepanelen van tegenwoordig kan je zelf stroom opwekken. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Via onze vergelijker doorzoek jij veelzijdige details m.b.t. zonnepanelen kopen in Leiderdorp!

zonnepanelen installateur 2351
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteLeiderdorp
Postcode2351
Netnummer071 (+3171)
Gasverbruik M31140 M3
Stroomverbruik kWh2880 kWh
Gemiddelde energierekening€138,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Leiderdorp juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.leiderdorp.nl check jij de spelregels in de gemeente Leiderdorp. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Leiderdorp kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Leiderdorp
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Leiderdorp kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5325), dan is het belastingvoordeel al €1118,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,03 en €0,105

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, echter ook op financieel vlak. Zo’n 600.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De prijs van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Leiderdorp schommelen tussen de €4900 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen draait uit op grofweg 2890 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en/of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €650,25 (onkosten juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Leiderdorp bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna ontdek je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120907€3600 – €4425€440
2308011€5075 – €5650€625
3332016€6025 – €6225€800
4380016€6525 – €6600€950
5433020€6925 – €7300€980
6503022€7600 – €7950€1040

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Dankzij de zonnepanelencheck Leiderdorp achterhaal jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leiderdorp is 2880 kWh. Je hebt dus nodig circa 11 panelen van 300 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1850 kWh moet je rekenen op 7, voor 3000 kWh gaan we uit van 11, en voor 3950 kWh gaat het om 16 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Veel bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Leiderdorp?

Puur voor panelen bovenop uw huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-leiderdorp

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Leiderdorp vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs vind je vandaag nog een uitmuntende expert in jouw streek. Verschillende installateurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Definieer de karakteristieken van de woning. Het type huis (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Leiderdorp.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Wat we willen weten zijn naam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Zo weten wij ook hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar check ook certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die een stuk van het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €17,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Leiderdorp.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals ZonnepanelenDelen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Leiderdorp op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal project (Wijk 00, Wijk 01, Wijk 02)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 2350, 2351, 2352, 2353).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!