Zonnepanelen Zevenhoven kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Zevenhoven? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Geholpen door zonnepanelen gericht op het zuiden wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dit ook op ons dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van deze website vind jij veelzijdige informatie over zonnepanelen kopen in Zevenhoven!

zonnepanelen installateur 2435
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2435
Netnummer0172 (+31172)
Gasverbruik M31440 M3
Stroomverbruik kWh3210 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zevenhoven juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.nieuwkoop.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Nieuwkoop. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Nieuwkoop kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Zevenhoven
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Zevenhoven zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5075), dan bedraagt dit al €1065,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 700.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Zevenhoven schommelen tussen de €4400 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op grofweg 2960 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta of Vandebron betaal je hiervoor wel €666 (tarieven juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Zevenhoven kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119707€3400 – €4450€390
2284011€5275 – €5625€525
3333016€5975 – €6025€875
4408017€6300 – €6600€880
5440019€7050 – €7150€1010
6496021€7525 – €8150€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (meest ideale is het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Zevenhoven ontdek jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zevenhoven is 3210 kWh. Dat staat gelijk aan pak ‘m beet 11 panelen van 290 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 850 kWh zijn 5 zonnepanelen genoeg, voor 1925 kWh zijn dat er 8, voor 2875 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De doorsnee investeerders geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Eveneens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Zevenhoven?

Voor panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zevenhoven

Een zonnepanelen-installateur vinden

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Zevenhoven vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan heb je in enkele stappen een professionele installateur in je woonplaats. Tal van adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van de woning. Het type huis (schuin of plat) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Zevenhoven.

 4. Voorkeur voor contact

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Zo is het helder hoe we contact kunnen leggen in het geval er extra info nodig is. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de laagste offerte, maar let ook op certificering (bijv. ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! We kennen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld stadions die hun dak/grond kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €20,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Nieuwkoop.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Zevenhoven op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een project in je eigen buurt (Wijk 00, Nieuwveen, Zevenhoven, Ter Aar)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 2435).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!