Zonnepanelen Opheusden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Opheusden? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Door middel van zonnepanelen op je woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Met behulp van onze vergelijker vind je waardevolle info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Opheusden!

zonnepanelen installateur 4043
 • Lagere energielasten.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4043
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Opheusden april 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.nederbetuwe.nl bekijk je wat er precies mogelijk is in de gemeente Neder-Betuwe. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Ook is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Neder-Betuwe zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Opheusden
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Opheusden zijn er leningen beschikbaar zoals de GreenLoans lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4725), dan is het belastingvoordeel al €992,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We noemen het ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en schommelt tussen de €0,06 en €0,09

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Niet alleen goed voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Om en nabij 600.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Opheusden fluctueren tussen de €5200 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in plusminus 2890 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of Pure Energie betaal je hiervoor wel €650,25 (tarieven april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Opheusden kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna tref je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117608€3525 – €4400€430
2293011€5275 – €5700€625
3340015€5900 – €6025€725
4402018€6550 – €6825€930
5470019€7000 – €7300€1030
6506021€7450 – €7925€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Opheusden check je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Opheusden is 3350 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pak ‘m beet 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 5 panelen passend, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh gaat het om 12, en voor 3950 kWh zijn dat 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens vinden we dunne-film panelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Opheusden?

Voor PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-opheusden

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Opheusden vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan tref je vandaag nog een professionele specialist in jouw streek. Sommige bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf expliciet het huis. Het type woning (plat of schuin) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Opheusden.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Daarna krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (zoals Recyclage, RoHS certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €22,50 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Neder-Betuwe.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Opheusden op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Kesteren, Echteld, Dodewaard)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 4043).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!