Zonnepanelen IJzendoorn kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in IJzendoorn? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Omwille van de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels deze pagina lees jij toepasbare raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in IJzendoorn!

zonnepanelen installateur 4053
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Los van de energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4053
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen IJzendoorn juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je speciale regelingen en/of leningen. Bij het energieloket op www.nederbetuwe.nl doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Neder-Betuwe. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €800,00. Bovendien mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Neder-Betuwe kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in IJzendoorn
Op krediet zonnepanelen bestellen? In IJzendoorn kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten tegen een lage rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan jij de aankoop BTW terugvorderen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€4775), dan loopt dit al op tot €1002,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Met een duur woord heet dit salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,035 en €0,09

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Pakweg 700.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in IJzendoorn komen doorgaans uit tussen de €5100 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op circa 2910 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Engie en/of Vandebron betaal je al snel €654,75 (tarieven juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in IJzendoorn bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119708€3425 – €4500€400
2289013€5050 – €5700€675
3328016€5925 – €6050€825
4398018€6350 – €6650€950
5470019€7100 – €7275€1000
6502022€7600 – €8125€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal condities: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Gezien de zonnepanelencheck IJzendoorn achterhaal je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in IJzendoorn is 3350 kWh. Hiervoor zijn benodigd plusminus 11 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh zijn dat er 7, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3900 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. De gemiddelde mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in IJzendoorn?

Voor het plaatsen van panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ijzendoorn

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in IJzendoorn vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan kies jij binnen enkele minuten een deskundige installateur in jouw omgeving. Veel leveranciers beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets het type woning. Het genre woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De deskundige geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in IJzendoorn.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Dan komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Bij de laatste stap verzenden zij de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen een week krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €20,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Neder-Betuwe.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in IJzendoorn op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een lokaal project (Kesteren, Echteld, Dodewaard)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 4053).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!