Zonnepanelen Echteld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Echteld? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Met behulp van thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Vanwege de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij onze website ontdek jij omvangrijke gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Echteld!

zonnepanelen installateur 4054
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4054
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Echteld juli 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.nederbetuwe.nl lees jij wat de regels zijn in de gemeente Neder-Betuwe. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens noemen we de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Neder-Betuwe kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Echteld
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Echteld kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren tegen een speciaal rentetarief een duurzaamheidslening kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4800), dan loopt dit al op tot €1008. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,085

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer 550.000 consumenten hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het model, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Echteld fluctueren tussen de €4800 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2920 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €657 (prijs juli 2024). Met goedkope zonnepanelen in Echteld bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel check je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
121007€3425 – €4500€410
2275012€5125 – €5675€525
3334014€5925 – €6175€800
4398018€6425 – €6675€950
5437020€6975 – €7175€980
6483023€7425 – €7825€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Echteld check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Echteld bedraagt 3350 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen voldoende, voor 2000 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2900 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Echteld?

Tijdens de montage van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-echteld

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in Echteld vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips vergelijk jij moeiteloos een professionele expert in de buurt. Sommige installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je ontvangt alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk zo specifiek mogelijk de woning. Het soort woning (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Echteld.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Vervolgens verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen die actief zijn in de regio. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar check ook op relevante keurmerken (denk aan Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €22,50 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Neder-Betuwe.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Greencrowd. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Echteld op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het zonnestroom uit de buurt (Kesteren, Echteld, Dodewaard)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4033, 4054).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!