Zonnepanelen Dodewaard kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Dodewaard? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Middels de zonnepanelen van tegenwoordig wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Middels onze website check je omvangrijke toelichtingen over zonnepanelen kopen in Dodewaard!

zonnepanelen installateur 6669
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Los van de energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode6669
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Dodewaard mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.nederbetuwe.nl vind je hoe het ervoor staat in de gemeente Neder-Betuwe. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Neder-Betuwe zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Dodewaard
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Dodewaard zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan je de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5650), dan is jouw winst al €1186,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor deze extra zonnestroom. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,03 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Pakweg een half miljoen huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Dodewaard liggen tussen om en nabij de €5100 en €6100 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in genereert grofweg 2940 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €661,5 (prijs mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Dodewaard kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel doorzoek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119608€3625 – €4350€430
2301011€5125 – €5800€625
3325015€5900 – €6250€700
4407018€6325 – €6850€890
5464020€7100 – €7275€1000
6505022€7600 – €8075€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Dodewaard tref jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Dodewaard is 3350 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 10 panelen van 320 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1950 kWh gaan we uit van 8, voor 2925 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3825 kWh zijn dat 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Veel huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Hoe zit het met een vergunning in Dodewaard?

Voor het leggen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-dodewaard

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Dodewaard vergelijken? Door het advies hieronder zoek je in een zeer korte periode een uitstekende installateur in je woonplaats. Tal van specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Omschrijf het soort woning. Het soort huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Dodewaard.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als er meer info benodigd is. Daarna ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. TÜV keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We zien verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf zo’n €17,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Neder-Betuwe.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Dodewaard op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en niet de energiebelasting. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Kesteren, Echteld, Dodewaard)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je samen met anderen een coöperatie gaat vormen (postcodes 6669).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!