Zonnepanelen Kesteren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Kesteren? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en winstgevend. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem kan je zelf stroom opwekken. Mede door dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl check je uitgebreide tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Kesteren!

zonnepanelen installateur 4041
 • Een kleiner energiecontract.
 • Groene investering.
 • Los van de energieleverancier.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4041
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kesteren april 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.nederbetuwe.nl check je welke regelingen er zijn in de gemeente Neder-Betuwe. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €800,00. Voorts noemen we de prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Neder-Betuwe is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Kesteren
Direct zonnepanelen bestellen? In Kesteren kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4700), dan is jouw winst al €987. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa 750.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Kesteren liggen tussen om en nabij de €5000 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Verwachte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert pak ‘m beet 2880 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €648 (kosten april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Kesteren kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hieronder bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119306€3550 – €4325€440
2304013€5275 – €5725€650
3332015€5950 – €6025€850
4410017€6500 – €6625€900
5456020€6900 – €7250€1020
6516023€7525 – €7950€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Kesteren check je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kesteren is 3350 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 12 panelen van 325 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh gaat het om 7, voor 2800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Bijna alle woningbezitters kopen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Verder vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Kesteren?

Voor het plaatsen van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kesteren

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Kesteren vergelijken? Middels tips van onze adviseurs tref jij in korte tijd een deskundige aanbieder in je woonplaats. Sommige monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Bekijk ook certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de aard van het huis. Het type huis (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Kesteren.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn naam, tel. nr. en e-mailadres. Op die manier weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €35,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Neder-Betuwe.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kesteren op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Kesteren, Echteld, Dodewaard)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 4040, 4041).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!