Zonnepanelen Ochten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Ochten? Zonnepanelen zijn duurzaam en hebben een prima rendement. Door middel van het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Als gevolg van dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Gebruikmakend van deze website ontdek je actuele informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Ochten!

zonnepanelen installateur 4051
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4051
Netnummer0344 (+31344)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ochten juli 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.nederbetuwe.nl ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Neder-Betuwe. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Neder-Betuwe zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Ochten
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Ochten kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens extra voordelig een lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4750), dan is jouw winst al €997,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,03 en €0,08

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Meer dan 550.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juli 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Ochten liggen tussen om en nabij de €4200 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen wekt op circa 2900 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €652,5 (tarief juli 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Ochten kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de volgende paragraaf doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118208€3450 – €4300€390
2279013€5075 – €5750€525
3354015€5950 – €6025€750
4381016€6325 – €6650€930
5455020€6950 – €7200€970
6511022€7675 – €8025€1070

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Ochten ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ochten bedraagt 3350 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh zijn dat er circa 8, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan 50% van de bewoners maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Mede kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Ochten?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ochten

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Populaire zonnepanelen bedrijven in Ochten vergelijken? Door gebruik te maken van onze stappenplan zoek je binnen enkele minuten een betrouwbare specialist in jouw omgeving. De meeste aanbieders hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de tarieven. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf het type woning. Het type huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Ochten.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan voorletter + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Daardoor is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Als laatste verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit uw regio. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €35,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Neder-Betuwe.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met buren zonnepanelen laten plaatsen in Ochten op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om een regionaal project (Kesteren, Echteld, Dodewaard)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 4050, 4051).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!